Interessante sites


 

Interessante sites

De volgende sites vind ik interessant om de volgende redenen:

Super NLsPel-site Brenda Eras is mijn meest creatieve oud-cursist die ongelooflijk mooie dingen heeft gemaakt waarmee je NLP op een speelse manier bij kinderen kunt introduceren. Ze heeft 5 prentenboeken gemaakt, die je als filmpje kunt bekijken op deze site. Daarnaast heeft ze spellen gemaakt, om hulpbronnen "op z'n NLsPels" in het hier-en-nu te activeren.
Onbeschrijflijk wat je hier vindt! Veel plezier!

Plus-cursus Hier vind je een powerpointpresentatie die jou heel snel leert plussen. Gemaakt door mijn Superbroer Cees Jan.

www.dansfontein.nl Dit vind ik een leuke, speelse site waarop je een werkwijze vindt die me erg waardevol en inspirerend lijkt.

Clownsite Dit is de site van Ton Kurstjens. Hij heeft een heel leuk boekje geschreven over clownerie, dat in mijn ogen heel goed aansluit bij mijn NLSPEL-ideeën.

www.murali.nl Bij Erica Nap kun je op een bijzondere èn speelse manier met je stem werken en spelen. Met veel plezier kun je bij haar fijne workshops volgen; óók als je het idee hebt dat je niet kunt zingen!

www.sociaalpanorama.nl Het Sociaal Panorama Model is een mooi NLP-model, ontwikkeld door Lucas Derks, waarmee je elk type relatie kunt verbeteren. Bijna alle veranderwensen die wij hebben bevatten een relationele component. De Sociaal Panorama-technieken gebruik ik dan ook erg vaak bij het begeleiden van zowel kinderen als volwassenen.

http://www.alfiekohn.org/articles.htm Alfie Kohn heeft interessante ideeën verwoord over onderwijs. Via deze link kun je artikelen van hem downloaden.

Tekenartikel Wil je leren (na)tekenen? Kijk dan eens naar het artikel in de IEP-bibliotheek dat ik hierover schreef in het kader van mijn modelleeropdracht voor m'n NLP-masters in 1993.

www.interactiewijzer.nl Met de interactiewijzer -een systeem gebaseerd op de Roos van Leary- kun je interacties analyseren tussen opvoeder en kind en tussen kinderen onderling. In het boek zit een vragenlijst die eenvoudig in te vullen en te scoren is. Het boek geeft concrete aanknopingspunten wanneer je verandering wenst.

how2talk2kids is een interessante site met goede communicatie-ideeën voor ouders, opvoeders en leerkrachten. 15 jaar geleden al werd ik op het spoor van Haim Ginnott gezet. Faber & Mazlish volgden bij hem oudercursussen en schreven daarover boeken. Onlangs ontdekte ik dat er nu een vertaling in het Nederlands verschenen is (hoewel de titel dat niet suggereert): how2talk2kids. Een praktisch boek dat -zeker door de herkenbare stripjes- veel houvast biedt in alledaagse opvoedingssituaties.