Oefeningen & hand-outs


 

Ben je op zoek naar handige hand-outs?

Wie weet wat je hier vindt...

Mocht je toelichting nodig hebben, kijk dan eens welke opleiding, cursus of trainingsdag je hiervoor kunt volgen.

De Kan-Altijd-Techniek (K.A.T.) is een techniek voor het achterhalen van de positieve intentie wanneer je daar niet naar kunt of wilt vragen. Je kunt deze stappen zelf doorlopen met gedrag van iemand anders als uitgangspunt. Ook kun je deze techniek gebruiken om bijvoorbeeld ouders/leerkrachten of collega's te ondersteunen wanneer zij moeite hebben met gedrag van iemand anders.

Wisselen tussen waarnemingsposities Deze hand-out geeft je veel houvast bij het wisselen tussen waarnemingsposities.
Wanneer je daadwerkelijk drie briefjes op de grond legt en tussen die briefjes wisselt, levert de oefening je meer op, dan wanneer je gewoon blijft zitten of staan.

Herkaderen is een techniek waarmee je conversationeel kunt spelen met de pijlers van een overtuiging.

Het Speelplein & de Zijlijn is een manier waarop je je werkruimte in kunt delen. Door dit te doen, creëer je oneindig veel mogelijkheden om hulpbronnen aan te boren en vaardigheden verder te ontwikkelen (zoals associëren/dissociëren en wisselen tussen waarnemingsposities). In m'n NLsPel-reader (link) kun je hierover meer lezen.

Heb je een probleem of een veranderwens? Door hier met 'speelogen' naar te kijken, kun je daar verandering in brengen. Hoe? Doe Spel als hulpbron; een leuke oefening die je goed met jezelf kunt doen en die je ook kunt gebruiken om iemand anders te coachen.

Veel plezier!

Henriette